szerző:
hvg.hu

Nem vitás, legjobb esetben is egy fejlesztői verzióról van szó, de ez is sokat elárulhat a Sony következő asztali konzoljának koncepciójáról.

Egy DualShock-stílusú kontroller látható azon a fotón, melyet a Destructiod állítólag a napokon belül bemutatkozó új PlayStation irányító eszközéről készített. Bár a képen csak egy fejlesztőknek küldött változatot feltételezhetünk, két dolog jól látszik belőle. Az egyik, a billentyűk közt lévő, érintéssel vezérelhető felület, a másik pedig a felső részen látható, a PlayStation Move mozgásvezérlő rendszerrel kapcsolatba hozható fény.
©
Egyre biztosabbá válik, hogy a Sony a jövő heti, magyar idő szerint szerdáról csütörtökre éjfélkor kezdődő sajtóeseményén mutatja be a PlayStation 4 konzolt. Az eseményről a hvg.hu élő videós streammel tudósít, csütörtök reggel pedig összefoglalóval jelentkezik.

A jelenleg piacon lévő PlayStation 3 konzolból a Sony eddig 72,5 millió darabot adott el. Az új PS 4 az eddig kiszivárgó információk szerint Japában és az Egyesült Államokban még idén piacra kerül, de Európában lehet, hogy csak jövő év elején jelenik meg. A gép "új játéklehetőségeket" hoz majd a platformra, melyek elsősorban a más eszközökkel való összekapcsolódással érhetők majd el.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!