szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyászjelentéssel indít az a spam, amelyben a végére kiderül, hogy egy féláron kínált autós kiegészítőt szeretnének eladni a címzettnek.

"Sajnálattal tudatjuk mindazokkal, akik tisztelték és szerették, hogy ifj. Szamosi Pál 2013.02.12.-én autóbalesetben elhunyt." Így kezdődik, majd rövid átvezetés után rátér a "lényegre" a hvg.hu-hoz ma befutott spam. "Hihetetlen, de néhány héttel ezelőtt megéreztem a bajt: az alábbi oldalt találtam az interneten, és kértem őt, hogy vegyünk egy ilyen készüléket, amely pont az elalvásos baleseteket előzi meg, nem hagyja elaludni a sofőrt, de ő sokallta az árát." És persze rögtön kiderül az is, hogy a - szégyenfal jelleggel közöljük - hiperakcio.com címen rögtön akciósan is lehet hozzájutni az eszközhöz.

Az e-mail küldője szoftveres vagy anyagi kárt senkinek nem okoz, de kétségtelenül a gyászjelentésnek álcázott spam a legundorítóbb, mellyel a magyar neten eddig találkoztunk, vetekszik a TV2 hasonló stílusú játékával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!