szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jelszavak, PIN-kódok mindennapjaink elengedhetetlen részei. Jól jön tehát hozzájuk egy ügyes, ingyenes jelszómenedzser.

Jelszavakra szükség van, ezt senki sem vitatja, mint ahogyan azt sem, hogy nem jó, ha ugyanazt a jelszót használjuk mindenhova. Ha viszont sok jelszavunk van, nem könnyű a kiigazodás közöttük, nem is beszélve arról, milyen kellemetlen lehet, ha elfelejtjük valamelyiket. Nem árt tehát, ha kézben tartjuk a jelszavainkat, például egy jelszómenedzser programmal, mint amilyen a SafeWallet.

A programot innen tölthetjük le Windowsra, androidos és iOS-es telefonra. Mi az asztali változatot néztük meg közelebbről is.

A programot a szokott módon, az exe fájlra kattintva telepíthetjük. A telepítés során felajánlja, hogy felteszi saját böngésző-kiegészítőit, ezt persze nem kell elfogadnunk. A program indítása után végignézhetünk (vagy átugorhatunk) egy kis bevezetőt, majd SafeWallet-hozzáférésünk elkészítése következik.

Ehhez meg kell adni e-mail címünket, egy jelszót (ezt később bármikor megváltoztathatjuk), meg kell válaszolnunk egy biztonsági kérdést, illetve meg kell adnunk születési időnket.

Ezután végre feltárul biztonságos tárcánk felülete, és mi betehetjük jelszavainkat, akár magán-, illetve üzleti szempontok szerint csoportosítva ezeket. A jelszavakat, számlaszámokat tartalmazó kis kártyákhoz minták tucatjai közül válogathatunk, így még vizuálisan is vonzóvá tehetjük „jegyzeteinket”. A program arról is gondoskodik, hogy a későbbiekben ne vesszünk el a rengeteg jelszó között, ehhez ugyanis egy ügyes keresőeszközt is kínál (Search Results).

Ha pedig legközelebb ki szeretnénk nyitni tárcánkat, már csak a jelszó birtokában férhetünk annak tartalmához. Ha azt akarjuk, hogy valóban biztonságban legyenek az adataink, érdemes egy jó erős jelszót választani, ebben a program jelszógenerátora is segít.

Ezt a jelszót pedig bátran feljegyezhetjük bárhova, hiszen ha nem írjuk mellé, hogy a SafeWallethez való, senki sem fogja tudni, miért is fontos a számunkra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!