szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ingyenes, de azért igen nagy tudású médialejátszóra bukkantunk, amely számos fájlformátummal elboldogul, és a feliratoktól sem jön zavarba.

Az AlShow nevű médialejátszó programba audio- és videokodekeket is integráltak, így azután a szokatlanabb médiafájlokkal is könnyen elboldogul. A program, a letöltése után, az exe fájlra kattintva telepíthető.

A meglehetősen puritán küllemű, alapbeállításban fekete színű főablak a bal felső sarokban tartalmazza a lehetőségeket, ezekből pedig van jócskán. Sokféleképpen méretezhetjük a lejátszandó videót, változtathatunk annak világosságán, kontrasztján, szaturációján, sőt a lejátszás folyamán akár képernyőképeket is készíthetünk. Külön szekciója van a feliratoknak is, és biztosak lehetünk abban, hogy egyszerűen meghatározhatjuk ezek pontos pozícióját.

Igazán kedvező a könyvjelző funkció: ha egy filmet nem tudnánk végignézni, egyszerűen megjelöljük a leállítás pillanatát, és később pontosan innen folytatja majd a lejátszó.

A programmal Kedvencek (Favorites) mappát is készíthetünk, lejátszólistára tehetjük a videókat, és a File/Preferences menüpontban számos jellemzőjét testre szabhatjuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új bukaresti főpolgármestert és jobbközép önkormányzatokat jósolnak az exitpollok Romániában

Új bukaresti főpolgármestert és jobbközép önkormányzatokat jósolnak az exitpollok Romániában

Hamilton indulhat az élről Szocsiban

Hamilton indulhat az élről Szocsiban

Csányi Sándor cége ráfekszik az agrárszakképzésre

Csányi Sándor cége ráfekszik az agrárszakképzésre