szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Galaxy S III után ismét a funkcionalitást helyezi előtérbe a Samsung a hardveres csillogás helyett. A pletykák szerint a gyártó hamarosan bemutatkozó új csúcsmobilját nézésünkkel, szemmozgásunkkal is irányíthatjuk majd.

Az androidos pálya ma kapható legnépszerűbb mobilja, a Samsung Galaxy S III már képes tekintetünk figyelésére. A Smart Stay funkció lényege, hogy a készülék szenzorai érzékelik, ha valaki nézi a képernyőt, így nem kapcsolják le azt akkor sem, ha sokáig nem érünk hozzá. A New York Times információi szerint a Galaxy S IV-ben jóval tovább megy majd a dél-koreai gyártó: a szemmozgásunkat figyelő telefon nemcsak, hogy nem kapcsolja majd le az éppen nézett kijelzőt, hanem szemmozgásunknak megfelelően mozgatja is majd a rajta lévő tartalmat.

A nem is olyan régen még sci-fibe illőnek tűnő új funkció, ha jól megcsinálják, hasznos lehet böngészés vagy könyvolvasás közben: például amikor a felhasználó egy cikk vagy könyv olvasása közben a képernyőn látható tartalom végére (a kijelző aljára) ér, akkor automatikusan továbbgörgetheti majd a szöveget.
A New York Times pletykája egy, a készüléket kipróbáló Samsung-alkalmazottól származik. Hitelességét erősíti, hogy az Európai Unióban és az Egyesült Államokban is folyamatban van az EyeScroll és a Samsung EyeScroll védjegyek bejegyzése, a kérelmező pedig természetesen a Samsung.

A Samsung jövő héten, március 14-én mutatja majd be legújabb csúcsmobilját. Korábbi, azóta több forrásból is megerősített információk szerint a Samsung Galaxy S IV-ben 4,99 colos Super AMOLED Full HD kijelző, nyolcmagos processzor, szintén nyolcmagos grafikai vezérlő, 2 GB RAM és 13 megapixeles kamera lesz. A Samsung új androidos zászlóshajója vezeték nélkül is tölthető lesz akár 2 méterről, kijelzőjét pedig próbálták nagyon nehezen törhetőre csinálni.

A Samsung a Galaxy S széria tagjai iránti egyre nagyobb érdeklődést látva úgy számol, hogy 100 millió Galaxy S IV-et kell legyártania.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A II. kerületi önkormányzat új munkákat talált a parkolóőröknek

A II. kerületi önkormányzat új munkákat talált a parkolóőröknek

A nőgyógyászokra nem vonatkozna az új egészségügyi szolgálati jogviszony

A nőgyógyászokra nem vonatkozna az új egészségügyi szolgálati jogviszony

Parragh László: Rákérdeztem, miért kell négy helyettes Karácsony Gergely mellé

Parragh László: Rákérdeztem, miért kell négy helyettes Karácsony Gergely mellé