szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Androidos mobilokkal és iPhone-nal irányítható lámpához gyűjt közösségi tőkét egy magyar cég. A PuzzLight, ha minden összejön, már márciusban megjelenhet.

30 ezer fontot, nagyjából 10 millió forint tőkét szeretne összegyűjteni a Kickstarteren a PuzzLight. A projekt a korábbi hasonlókkal ellentétben nem csak egyetlen izzóból és egy vele bluetoothon át kapcsolatot tartó okosmobilos alkalmazásból áll, hanem egy teljes lámpát jelent, a dán Holger Strøm dizájnvilága által inspirált burával.

A termék tehát teljes, de azért testreszabható: a vásárló maga döntheti el, hogy milyen formájú burát épít a kirakósjátékként összeálló darabokból, melyekből 30 vagy 120 lesz egy csomagban. Összerakás után androidos mobilról és iPhone-ról lehet majd vezérelni, ami a ki- és bekapcsolás mellett (folyamatos, automatikus) színváltást is jelenthet.
A Kickstarteren egyelőre nem robbant be a PuzzLight – a szükséges 30 ezer fontból nyolc nappal a zárás előtt még 1500 sem jött össze –, de a HWSW által megkérdezett Sulina Krisztián szerint lehet, hogy erre nem is lesz szükség – jelenleg úgy áll a dolog, hogy a négy magyarból álló startup privát tőkéből is elindíthatja a sorozatgyártást.

A kickstarteres adatlap alapján a 30 puzzle-darabból álló kiszerelés szállítással együtt 26 ezer forint körüli összegbe, míg a 120 darabos nagyjából 41 ezer forintba kerülhet majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!