szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A mobilvideó az okostelefon­kultúra rohamosan feltörekvő területe, ezért a Smartmobil szervezői idén úgy döntöttek, hogy kísérleti mobilvideós kampányban hívják fel a figyelmet a mobilvideó lehetőségeire.

A kampány a #smartmobil hashtaggel ellátott mobilvideók elkészítésére szólítja a kreatív, a közösségi tartalom létrehozásában jártas és a technológiák iránt fogékony közönséget, akik akár ingyen is részt vehetnek majd a konferencián. A népszerű közösségi oldalakon (Facebook, Twitter) posztolt rövid videók preferáltan a nemrégiben bemutatott Vine alkalmazásban készülnek. Mivel a Vine frissessége miatt egyelőre csak iOS platformon hozzáférhető, pályázhatnak a multiplatformos Viddy és SocialCam alkalmazásokban készült videók is. Fontos, hogy bármelyik appban készül is a videó, a leírásában szerepeljen a #smartmobil hashtag.

A videók a Smartmobil oldalán összegyűjtve is megtekinthetők lesznek, készítőjük között március 28-­án 10 konferenciajegyet sorsolnak ki.

„Rettentően érdekel a mobiltelefonos tartalomelőállítás, és azon belül is a kreatív fényképes és mozgóképes lehetőségek. Az Instagram népszerűsége kíváncsivá tett, hogy vajon a mobilvideóban is van-­e ekkora potenciál. A tavalyi kampányvideónkban is szereplő Vencellel és a Speak Easy Project videós csapatával ezt kívánjuk tesztelni” – mondta el a konferencia szervezője Dobó Mátyás „Doransky”.

A konferencia maga is figyelmet szentel a közösségi mobilvideó területének, a témában Imre Loránd Balázs (Speak Easy Project) ad elő, az ügynökségi szekcióban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Doku360: A 19 méteres medencénkből jutott el a két lányom az ifi Európa-bajnoki címig

Doku360: A 19 méteres medencénkből jutott el a két lányom az ifi Európa-bajnoki címig

50 évig rejtőzködött ez a Bugatti, ami most 2,8 milliárd forintot érhet

50 évig rejtőzködött ez a Bugatti, ami most 2,8 milliárd forintot érhet

Tényleg jön a bevásárlós funkció a YouTube-ra, Amerikában már tesztelik

Tényleg jön a bevásárlós funkció a YouTube-ra, Amerikában már tesztelik