szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

“Nem az számít, hogy ki mondta, hanem az, hogy mit” – érkezik az instant válasz, amikor egy idézetről kiderül, a hozzá kapcsolt hírességnek – gondolkodónak, politikusnak, celebnek – semmi közzé hozzá. Az Urbanlegends.hu összeszedte a közösségi médiában terjedő kamu idézeteket.

“Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba …” Ezeket a mondatokat, bár sokan neki tulajdonítják, nem Széchenyi István mondta, hanem egy szépirodalmi műben jelent meg.

Orbán Viktor 300 forint/eurós, a közösségi oldalakon szintén sokak által megosztott idézete pedig még szépirodalmi műben sem jelent meg, egyszerűen kamu.

További kamu idézeteket és leleplezéseket olvashat az Urbanlegends.hu bejegyzésében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vasárnap bemutatkozik a kecskeméti elektromos Mercedes

Vasárnap bemutatkozik a kecskeméti elektromos Mercedes

2023: a notch halála?

2023: a notch halála?

Ügyes trükkel kerülné ki a Facebook az Apple tiltását

Ügyes trükkel kerülné ki a Facebook az Apple tiltását