szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tavaly tavaszi Facebook-Instagram felvásárlás után újabb 1 milliárd dolláros üzlet körvonalazódik a weben. A Yahoo! igazgatótanácsa áldását adta rá, hogy a cég 1,1 milliárd dollár készpénzért megvásárolja a Tumblr mikroblog szolgáltatót.

Eldőlt: a Yahoo! kifizeti azt az 1,1 milliárd dollárt, ami a Tumblr felvásárlásához szükséges - írja a megegyezésről tudó forrásokra hivatkozva a New York Times. Az ügyet ismerő, de hétfő előtt hivatalosan nyilatkozni nem tudó forrás szerint a bejelentésig már csak egyet kell aludni.

A Yahoo meghívója

Az itthon továbbra is csak szűk körben ismert Tumblr mikroblog szolgáltató az USA-ban tavaly novemberben bekerült a tíz leglátogatottabb oldal közé. Idén márciusban újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a szolgáltatás: már több mint 100 millió blogot vezetnek náluk a felhasználók, egy hónap alatt 7 millió új blog indult.

Működő üzleti modellel ugyanakkor nem rendelkezik, a Tumblr körül lassan elfogy a levegő, ezért is jönne jól a szolgáltatásnak a Yahoo! - bár azt még nem tudni, hogy a cég mit kezdene friss szerzeményével.

A Facebook - némi közjáték után - tavaly áprilisban vásárolta fel 1 milliárd dollárért az Instagramot, azóta nem volt ilyen nagyságrendű üzlet a webszférában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felnyíló hídon ugratott át egy sietős autós Floridában – videó

Felnyíló hídon ugratott át egy sietős autós Floridában – videó

„Nyugodj békében, drága Mari!” – kollégák, barátok, politikusok búcsúznak Törőcsik Maritól

„Nyugodj békében, drága Mari!” – kollégák, barátok, politikusok búcsúznak Törőcsik Maritól

A jelenlét ereje – pillanatképek Törőcsik Mari életéből

A jelenlét ereje – pillanatképek Törőcsik Mari életéből