szerző:
hvg.hu

Androidos telefonokon futó digitális adóvevő szolgáltatást indít hamarosan a PTTSystems. Az okosmobilok képességeit és a push-to-talk technológia előnyeit egyesítő szolgáltatás főleg több személyt mozgató vállalatoknak lesz érdekes.

Az új, androidos ptt (push-to-talk) alkalmazás hatékonyabbá teheti a csapatirányítást olyan vállalkozások esetében, ahol az alkalmazottak folyamatosan mozgásban, úton vannak, például taxi- és futárszolgálatok, fuvarozók, közlekedési vállalatok, biztonsági szolgálatok vagy cégek értékesítési munkatársai.

A PTTSystems már meglévő, walkie-talkie jellegű rendszerét az okostelefonok előnyeivel bővítette ki, a szolgáltatás újszerűsége is ebben áll. A cég közlése szerint a rendszer fő funkciója a távoli csoportirányítás, ahol egy csoport tagjai GPS pozíciójuk alapján hang- vagy szövegalapú utasítások küldésével a legésszerűbben rendelhetők hozzá egy feladat elvégzéséhez. Például egy taxivállalatnál az adott pillanatban a megrendelő címéhez legközelebb tartózkodó kollégát küldheti a diszpécser az utas felvételére, mivel a GPS-koordináták segítségével be tudja azonosítani a taxisok tartózkodási helyét, amit a rendszer egy térképen megmutat. A csapattagok között elhangzó kommunikációt a rendszer rögzíti, amely azonnal visszahallgatható vagy visszaolvasható.

A csoporttagok egymás között hangban vagy szöveges üzenetek küldésével kommunikálnak. Látható az is, ki elfoglalt, valamint az egyes csoporttagok pozíciója a térképen. Egyetlen gombnyomással lehetséges azonnali üzenetváltás egyes tagok között vagy a teljes csoport irányába. A hangüzenetek azonnal a kihangosítóra kerülnek, tehát nincs szükség a „hívás fogadására”.

A biztonsági és munkatárs-védelem funkció a készülék beépített gyorsulás-érzékelőjét használja a balesetek érzékelésére. Nagy gyorsulás és hirtelen lassulás érzékelése esetén – például ha valaki 5 percen keresztül nem mozdul – a program figyelmezteteti a potenciális balesetre a csoport többi tagját. A bajba jutott munkatárs helyzete meghatározható a GPS-koordináták alapján, így azonnal megkezdhető a mentés.

A mobil kliens telepíthető Andorid rendszerű telefonokra és tabletekre, illetve kompatibilis a régebbi Nokia telefonokkal. Az alkalmazás a háttérben fut tovább akkor is, amikor a telefon egyéb funkcióit használják.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Videó: hatalmas füsttel lett „öngyilkos” egy Mazda motorja a Soroksári úton

Videó: hatalmas füsttel lett „öngyilkos” egy Mazda motorja a Soroksári úton

Most a Facebook a soros: olyan funkció jön, ami a civileket támogatja

Most a Facebook a soros: olyan funkció jön, ami a civileket támogatja

Visszaszólt az MTA a gazdálkodását számonkérő Magyar Hírlapnak

Visszaszólt az MTA a gazdálkodását számonkérő Magyar Hírlapnak

100 millió éves titok derült ki a Szaturnusz gyűrűiről

100 millió éves titok derült ki a Szaturnusz gyűrűiről

Vagy egy 165 éves ember is szavazhat a török választáson, vagy valaki csalt

Vagy egy 165 éves ember is szavazhat a török választáson, vagy valaki csalt

Az ombudsmanhoz fordul a gyerekek otthongondozási díja miatt az LMP

Az ombudsmanhoz fordul a gyerekek otthongondozási díja miatt az LMP