szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Androidos telefonokon futó digitális adóvevő szolgáltatást indít hamarosan a PTTSystems. Az okosmobilok képességeit és a push-to-talk technológia előnyeit egyesítő szolgáltatás főleg több személyt mozgató vállalatoknak lesz érdekes.

Az új, androidos ptt (push-to-talk) alkalmazás hatékonyabbá teheti a csapatirányítást olyan vállalkozások esetében, ahol az alkalmazottak folyamatosan mozgásban, úton vannak, például taxi- és futárszolgálatok, fuvarozók, közlekedési vállalatok, biztonsági szolgálatok vagy cégek értékesítési munkatársai.

A PTTSystems már meglévő, walkie-talkie jellegű rendszerét az okostelefonok előnyeivel bővítette ki, a szolgáltatás újszerűsége is ebben áll. A cég közlése szerint a rendszer fő funkciója a távoli csoportirányítás, ahol egy csoport tagjai GPS pozíciójuk alapján hang- vagy szövegalapú utasítások küldésével a legésszerűbben rendelhetők hozzá egy feladat elvégzéséhez. Például egy taxivállalatnál az adott pillanatban a megrendelő címéhez legközelebb tartózkodó kollégát küldheti a diszpécser az utas felvételére, mivel a GPS-koordináták segítségével be tudja azonosítani a taxisok tartózkodási helyét, amit a rendszer egy térképen megmutat. A csapattagok között elhangzó kommunikációt a rendszer rögzíti, amely azonnal visszahallgatható vagy visszaolvasható.

A csoporttagok egymás között hangban vagy szöveges üzenetek küldésével kommunikálnak. Látható az is, ki elfoglalt, valamint az egyes csoporttagok pozíciója a térképen. Egyetlen gombnyomással lehetséges azonnali üzenetváltás egyes tagok között vagy a teljes csoport irányába. A hangüzenetek azonnal a kihangosítóra kerülnek, tehát nincs szükség a „hívás fogadására”.

A biztonsági és munkatárs-védelem funkció a készülék beépített gyorsulás-érzékelőjét használja a balesetek érzékelésére. Nagy gyorsulás és hirtelen lassulás érzékelése esetén – például ha valaki 5 percen keresztül nem mozdul – a program figyelmezteteti a potenciális balesetre a csoport többi tagját. A bajba jutott munkatárs helyzete meghatározható a GPS-koordináták alapján, így azonnal megkezdhető a mentés.

A mobil kliens telepíthető Andorid rendszerű telefonokra és tabletekre, illetve kompatibilis a régebbi Nokia telefonokkal. Az alkalmazás a háttérben fut tovább akkor is, amikor a telefon egyéb funkcióit használják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elhunyt Erdei Árpád, az Alkotmánybíróság volt tagja

Elhunyt Erdei Árpád, az Alkotmánybíróság volt tagja

Jobb tévéket akar a Samsung, az LG-től rendelnének kijelzőt hozzá

Jobb tévéket akar a Samsung, az LG-től rendelnének kijelzőt hozzá

Csodás új Ferrarija van Charles Leclerc-nek

Csodás új Ferrarija van Charles Leclerc-nek