szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Természetanyánk nem kíméli bolygónkat, árvizekkel, cunamikkal, tornádókkal, vulkánkitörésekkel mutatja meg erejét. Most mindezt egy különleges térképen is szemügyre vehetjük.

Bár számunkra most egyértelműen a dunai árvíz jelent igen nagy megpróbáltatást, azért a világ egyéb helyein ennél jóval súlyosabb természeti katasztrófákkal is számolni kell.

Chilében például nemrég 5,1 erősségű földrengés volt, a Csendes-óceánban vulkánkitörés készül, Ázsia keleti partjainál pedig hatalmas trópusi vihar várható.

A béta állapotú Earth Alerts oldal egy világtérképen foglalja össze, milyen természeti katasztrófákra kell felkészülni, hol, mi várható. Az oldalt folyamatosan frissítik, így mindig az aktuális helyzet látható. Akit közelebbről is érdekel egy-egy terület, az a Regions gombra kattintva választhat.

Az egyes természeti események gombjánál egyrészt ikonmagyarázatot kapunk, másrészt láthatjuk a legfrissebb történéseket. Azt is beállíthatjuk, hogy a térkép mutassa, hol van éppen éjszaka, illetve nappal, a History pontra kattintva pedig azt is nyomon követhetjük, hogy hol, mikor, milyen súlyos katasztrófák sújtották bolygónkat.

Egyes vulkánokon még webkamera is van (ezt is jelöli a térkép), így ha szerencsénk van, a szobánk biztonságából követhetjük nyomon a tűzhányó működését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A bányászatot is védelmezi a kormány

A bányászatot is védelmezi a kormány

A Fidesz a „provokátorfigyelő” szellemi anyját indítja parlamenti mandátumért

A Fidesz a „provokátorfigyelő” szellemi anyját indítja parlamenti mandátumért

Beperelné Trumpékat a TikTok

Beperelné Trumpékat a TikTok