szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az év végén megszünteti 3D-s sportadóját a világ egyik legnézettebb sportcsatornája, az ESPN. A csatorna döntése olyan lavinát indíthat, mely az egész televíziós iparágon átsöpörhet.

Az év végén befejezi a 3D-s sportesemények sugárzását Észak-Amerika legnagyobb sportcsatornája, a világ legtöbb régiójában jelen lévő ESPN. Az ESPN 3D egyike volt annak a tévéadóknak az USA-ban, amely az Avatar mozifilm óriási kasszasikerét követően megpróbálta meglovagolni a 3D tévézés körüli felhajtást, visszavonulása pedig jelzésértékű az egész iparágra nézve. A hivatalos indoklás szerint a technológia gyér elterjedtsége miatt szűnik meg a három évvel ezelőtt kísérleti üzemben elindult adás - írja a HWSW.

Az informatikai szakoldal felidézi: térhatású képet biztosító tesztadással már itthon is találkozhattak a nézők, tavaly a londoni olimpia és a futball EB idején. Ekkor az MTVA zömében a BBC-től vett át élőben és felvételről 3D-s sportközvetítéseket, melynek külön csatornát is dedikált. Ez volt az m3D, mely a sporton kívül más 3D-s tartalmakat (elsősorban természetfilmeket) is továbbított több mint egy hónapon keresztül, az olimpiai zárónapjáig. Az MTVA egyébként máig rendelkezik engedéllyel a 3D-s csatorna sugárzására, a köztévé ennek ellenére tavaly nyár óta egyáltalán nem ad térhatású képi tartalmat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A cserdi kérdés, amely mindenkit foglalkoztat: vétkes vagy áldozat Bogdán László?

A cserdi kérdés, amely mindenkit foglalkoztat: vétkes vagy áldozat Bogdán László?

Európa-szerte mindenhol romlik a járványhelyzet, de hogy állnak a svédek?

Európa-szerte mindenhol romlik a járványhelyzet, de hogy állnak a svédek?

Duma Aktuál: Lawrence Butcher simán lenyomná Trumpot és Bident

Duma Aktuál: Lawrence Butcher simán lenyomná Trumpot és Bident