szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Viccesnek gondolhatta magát az az álinformátor, aki dél-koreainak tűnő, de angolul is értelmezhető, morbid pilótaneveket juttatott el a KTVU 2-es csatornájához.

Sum Ting Wong, Wi Tu Lo, Ho Lee Fuk és Bang Ding Ow voltak az Asiana Airlines egy hete balesetet szenvedett repülőgépének pilótái - hangzott el a KTVU 2-es csatornájának péntek déli híradójában. A hírolvasó az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Felügyeletet nevezte meg információforrásként.

A pilótákhoz társított neveket és a csatorna hibáját hamar felkapta a közösségi média. Ha leírva nem lenne egyértelmű, a híradást meghallgatva már jobban feltűnhet "something's wrong" (valami nincs rendben), "we to low" (túl alacsonyan vagyunk), "holy fuck" (a második szóból talán egyértelmű) és a robbanásra utaló "bang ding ow".

A csatorna a híradás után nem sokkal élő adásban és egy közleményben is bocsánatot kért a hibától. "Több hibát is elkövettünk, amikor megkaptuk ezt az információt. Először is, nem olvastuk fel hangosan a neveket, nem ejtettük ki őket."

Az Asiana Airlines 214-es járatának balesetéről összefoglalónkban olvashat bővebben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fülöp herceg temetése képekben

Fülöp herceg temetése képekben

Hatszáz gyerek árvult el a koronavírus miatt, Áder alapítványt hoz létre a segítésükre

Hatszáz gyerek árvult el a koronavírus miatt, Áder alapítványt hoz létre a segítésükre

Német védelmi miniszter: A Kreml akciói fenyegetést jelentenek Európára

Német védelmi miniszter: A Kreml akciói fenyegetést jelentenek Európára