szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hardveres tulajdonságok és fotók után ezúttal egy videó szivárgott ki a Google első teljesen saját gyártású készülékéről.

Úgy tűnik, hogy a kanadai Rogers Wireless mobilszolgáltató nem vigyázott eléggé a videóra, amit a Google (által tulajdonolt Motorola) hamarosan érkező telefonjához készített.

A videó alapján a készülék mikrofonja folyamatosan be lesz kapcsolva, ennek előnye, hogy bármikor adhatunk a mobilnak hangparancsokat, hátrányaként pedig az adatvédelmi problémát szokás felhozni, a funkció ugyanis – akárcsak az Xbox One-nál – azt jelenti, hogy a Moto X folyamatosan "lehallgatja" tulajdonosát és annak környezetét. Ha nincs üldözési mániánk, akkor ez alapesetben nem problémás, akkor viszont már gondot jelenthet, ha ez mondjuk egy távoli hozzáférést biztosító hibával társul.

Szintén érdekes újdonság, hogy a készülék kijelzőjének egy része időnként felvillan majd, és az óra mellett megmutatja az értesítéseinket.

Ezek mellé csak hab a tortánt a dupla csuklóforgatással előhívható kamera, valamint az, hogy a kamera app megnyitása után a fénykép a kijelző egész felületén elkészíthető, tehát nem egy adott (szoftveres) gombot kell megérintsünk, hanem a képernyő bármelyik részét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A romlottság és a tisztaság poétája – 200 éve született Charles Baudelaire

A romlottság és a tisztaság poétája – 200 éve született Charles Baudelaire

Euobserver: Négyen meghaltak nem sokkal a Szputnyik V beadása után

Euobserver: Négyen meghaltak nem sokkal a Szputnyik V beadása után

Nyáron megjelenik Prince eddig kiadatlan albuma

Nyáron megjelenik Prince eddig kiadatlan albuma