szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Xbox One még kikapcsolt állapotban is figyeli és hallgatja majd a környezetében elhangzó dolgokat.

Always-on, azaz folyamatosan bekapcsolt állapotban lesz az Xbox One hangérzékelője - írja a Verge. A funkció még akkor is fürkészi majd a környezetében elhangzó dolgokat, amikor a konzol kikapcsolt, készenléti állapotban lesz. Ennek oka egyszerű: a Microsoft azt szeretné elérni, hogy a gép a lehető leggyorsabban reagáljon hangparancsainkra, például az "Xbox on"-ra - ehhez viszont szükséges, hogy kikapcsolt állapotban is hallgatózzon.

Nem csak figyel, hallgat is

Az adatvédelemre fokozottan érzékenyek szerint az Xbox One Orwell 1984 című regényének teleképeit idézi. A műben ezek a kamerával felszerelt televíziók gondoskodtak arról, hogy a mindent látó Nagy Testvér valóban minden információhoz hozzájusson az állampolgárok lakásában is. Szintén édemes mindezt összevetni az egyébként Xbox One-ra is érkező, Watch_Dogs című játék világával.

A Microsoft kedden este mutatta be legújabb konzolját. Az Xbox One-ról itt olvashat bővebben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Túl vadnak tűntek a kiscicák: szabadon engedték a tavaly talált vadmacskákat

Túl vadnak tűntek a kiscicák: szabadon engedték a tavaly talált vadmacskákat

Tordai Bencét letiltotta a Facebook

Tordai Bencét letiltotta a Facebook

6 ezer pedagógust oltottak be eddig a 195 ezerből

6 ezer pedagógust oltottak be eddig a 195 ezerből