szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az okostelefonok és tabletek világából kölcsönzött érdekes sajátosságággal fogja felruházni a Google a Chrome böngészőt.

A Chrome böngésző kísérleti verziójával, a Canaryval játszik a Google, és gesztusvezérléssel ruházza fel. Mindez azt jelenti, hogy majd a megfelelő, érintőképernyős notebookunkon, Windows 8-as gépünkön is ujjmozdulatokkal érhetünk el bizonyos funkciókat.

Az új Chrome támogatni fogja a kétujjas nagyítást, a képernyő-billentyűzetet, illetve söprő mozdulatokkal lapozhatunk majd az oldalak között: a balra söprésnél a következő, míg a jobbra mozdulatnál az előző oldal nyílik meg.

A Chrome Canary (amely egyébként a stabil Chrome-unk mellé is telepíthető) innen tölthető le, de azt persze tudni kell, hogy egyelőre egy instabil változatról van szó, amelyet fejlesztőknek és érdeklődőknek ajánlanak, akik szeretnek ismerkedni az újdonságokkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!