szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felhős tárhelyszolgáltatása nevének megváltoztatására kötelezték a Microsoftot, miután a bíróság kimondta, hogy a SkyDrive név már egy másik cég tulajdonában van.

Pert vesztett a Microsoft egy brit bíróságok a British Sky Broadcasting Group ellen. Az Egyesült Királyság legnagyobb műsorszolgáltatója Sky márkanéven működteti tévécsatornái egy részét. A Verge beszámolója szerint a Microsoft a szabadalmi per elvesztése után úgy döntött, hogy nemzetközi szinten megváltoztatják SkyDrive tárhelyszolgáltatásuk nevét. Hogy mire, az egyelőre nem ismert.

A Microsoft nem először fut bele hasonló szabadalmi problémába: tavaly a Windows Phone-ban debütált, később az asztali Windows-ba is bekerülő Metro felület nevét kellett megváltoztatniuk, miután a hasonló nevű német áruházlánc minden jel szerint úgy gondolta, hogy a Windows felülete összetéveszthető egy hipermarkettel.

(Az asszociációt zárójelben folytatva: a Metro áruházlánc sem először tűnt fel a szabadalmi porondon, korábban a per miatt Metropol névre váltó, eredetileg Metro néven futó napilapról gondolták érezték a veszélyt, hogy valaki esetleg az újságba megy be a bolt helyett.)

Ha máskor is szeretne értesüli a hasonló hírekről, lájkolja és figyelje a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Érthetetlenül keveset rendel a kormány a Moderna vakcinából

Érthetetlenül keveset rendel a kormány a Moderna vakcinából

Krekó Péter: "A harc, amit a kormány folytat, szinte örökre fenntartható"

Krekó Péter: "A harc, amit a kormány folytat, szinte örökre fenntartható"

Újabb autóipari beruházást jelentett be Szijjártó

Újabb autóipari beruházást jelentett be Szijjártó