szerző:
MTI

Nevet vált a Metro hírújság, csütörtöktől Metropol néven jelenik meg - közölte a lap szerdán.

A közlemény szerint a lépésről azt követően döntöttek, hogy a Legfelsőbb Bíróság jogerős döntést hozott az azonos nevű nagykereskedelmi lánc tulajdonosa által indított perben. "Magyarországon sokan még mindig a földalatti közlekedési eszköz nevére asszociáltak a Metróról, ezért már többször terveztük a névváltoztatást" - idézték Hivatal Pétert, a kiadó vezérigazgatóját. Hivatal Péter hangsúlyozta, hogy a változás csak a lap elnevezését érinti, a tartalomra, a megjelenésre, a terjesztési vagy hirdetési területre nincs hatással.

A közleményben utaltak arra: a Metro újságnak hétköznap 70 napi kiadása jelenik meg Európa, Észak- és Dél-Amerika, valamint Ázsia 100 nagyvárosában, különböző nevekkel. A lap Budapesten és 23 nagyvárosban összesen 340 ezer példányban jelenik meg. A Népszabadság június közepén közölte: jogerős magyar bírósági ítélet született arról, hogy a Metro szóvédjegy az áruházlánc kizárólagos tulajdona, ezért az ingyenes lapok nem használhatják ezt az elnevezést.
 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Média

Sziget-különszámmal jelentkezik a Metro újság

Különszámmal jelentkezik a Sziget Fesztiválon a Metro hírújság. A délutáni kiadásban megjelenő lap középpontjában a fesztivál eseményei lesznek, de a legfontosabb magyarországi és külföldi hírekről is beszámol majd - írja a BTL.hu.