szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Telekom után két hónappal a Telenor is bekapcsolta hálózatán a HD minőségi hangátvitelt.

A dél-budai és dél-pesti hálózaton folytatott sikeres tesztek után ma a Telenor egész hálózatán bekapcsolta a HD hang technológiát. Az ingyenes szolgáltatás automatikusan elérhető minden ügyfél számára, aki beszélgetőpartnerével együtt a Telenor 3G hálózatát használja, valamint készüléke támogatja a HD hangminőséget.

A Telekom július elején tette elérhetővé hálózatán a HD minőségű hívásokat.

A beszédtömörítési és beszédkódolási technológiák fejlődésének köszönhetően a HD hangszolgáltatás a hagyományos (300Hz-től 3400Hz-ig terjedő) hangfrekvenciás tartomány helyett, kiterjedtebb (50-7000 Hz) tartományban továbbítja a beszédjeleket. Ezt azt jelenti, hogy jobban elkülönülnek a mély és magas hangok, ezáltal élesebbé és tisztábbá válik a beszéd, valamint kevésbé zavarják háttérzajok (pl. utcazaj, forgalom) a telefonálást. A HD hang tisztább, természetesebb hangminőséget és olyan érzetet ad, mintha szemtől szemben élőben folyna a beszélgetés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!