szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megdöbbentő szám: mintegy 700 ezer zombi alkalmazás csücsül az app store-okban (iOS, Android, Windows), azonban a kutyát sem érdeklik ezek az appok.

Az App Store-ban lévő több mint 617 ezer alkalmazás 60 százaléka például még sohasem volt frissítve, és 10-nél kevesebben értékelték. A Google Play valamivel kevesebb, mint félmillió appjánál 40 százalék ez a szám, és a windowsos alkalmazások 68 százaléka várja – mint az Andersen-mese kis fenyőfája –, hogy végre valakinek rajta is megakadjon a szeme. Minderről – egy vadonatúj Stardust felmérést idézve – a Venturebeat számolt be.

A vizsgálat több szempontból is összehasonlította a három nagy alkalmazásboltot. Kiderült például, hogy összességében az appok felét sosem frissítik, ami azt jelenti, hogy csekély az érdeklődés irántuk, vagy hogy nem generálnak bevételt.

Hamar kiderül, hogy mennyire sikeres egy-egy újonnan bekerült alkalmazás: általában a debütálásuk utáni két hétben kapják a legtöbb értékelést, és persze akkor töltik le a legtöbben. Egy iOS-es alkalmazás az App Store-ba kerülése utáni 18 nap alatt hozza az értékelések 80 százalékát, a Google Play esetében ez az idő 16 nap, a windowsos piactéren pedig 13 nap.

A zombi alkalmazásokkal kapcsolatos megdöbbentő számok azért nem igazán riasztják el a fejlesztőket: naponta átlagban 2300 új alkalmazás jelenik meg. Ezek 47 százaléka androidos, 41%-uk iOS-es és 12 százalékuk windowsos.

Miközben naponta 806 iOS-es alkalmazás frissül, addig a Google piacterén háromszor annyi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!