szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jelentősen leegyszerűsítették a válást Dániában, a cél a minél konfliktusmentesebb megoldás volt.

A dániai online válás egy, az adóbevalláshoz és más hivatalos ügyekhez alkalmazható elektronikus út segítségével hajtható végre. Amennyiben a két fél minden részletben egyetért, nincs semmilyen vagyoni vita, gyerekláthatás vagy hasonló bonyolult megosztási kérdés, akkor akár az otthoni számítógép előtt ülve tehetnek pontot a közös életükre – írja az SG.hu.

A váláshoz elegendő bejelentkezniük, néhány szót beírniuk és az egérrel kattintaniuk. Ezután csak az állami visszajelzést kell megvárni, és a válás hivatalosnak tekinthető. A gyorsabb válásnak ugyanakkor ára lesz, az eddig 500 helyett 900 dán koronát kell majd fizetniük a házaspároknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!