szerző:
hvg.hu

A logókészítés nem egyszerű feladat, kivéve, ha meglátogatjuk az alábbi weboldalt.

Amikor egy céget alapítunk, vagy csak meglévő cégünknek szeretnénk új arculatot adni, kikerülhetetlen feladat a logó elkészítése. Minthogy a továbbiakban ez a kis grafika lesz vállalkozásunk egyfajta arca, érdemes a feladatot szakemberre bízni. Azoknak azonban, akik úgy gondolják, beléjük is szorult kellő kreativitás, mutatunk egy weboldalt, amely teret enged a fantáziának, emellett azonban minden eszközt megad ahhoz, hogy szép és egyedi logót készítsünk.

Lépjünk fel a Logo Garden weboldalra, majd kattintsunk a Make my FREE logo lehetőségre. A következő lépésben válasszunk iparágat (30 lehetőség áll a rendelkezésünkre), majd a logók (szimbólumok) megjelenítése következik – nagyjából 10 ezer szimbólum közül válogathatunk. Valamennyi jel alatt látható, hogy – amennyiben rákattintunk – még hány hasonló lehetőséggel találkozunk.

Most következhet a logókészítés legizgalmasabb része, a szimbólum és a szöveges rész egymáshoz illesztése. Játszhatunk a betűtípusokkal, a színekkel, meghajlíthatjuk a szöveget – tucatnyi lehetőséggel élhetünk, és tulajdonképpen csak a fantáziánk szab határt annak, milyen lesz a végeredmény.

Ha végül elégedettek vagyunk a logónkkal, kattintsunk a Save Now gombra. Egy rövid regisztrációt követően a Save & Continue gombra kell klikkelnünk, és itt egy új lehetőség kerül elő: névjegykártyát készíthetünk az új logóval. Persze ez nem kötelező, és ha ezt mellőznénk, egyszerűen kattintsunk a Free Logo feliratra.

Most egy újabb oldalra jutunk, ahol felül már láthatjuk is a logónkat, sőt kicsit lejjebb azt is megnézhetjük, hogyan nézne ki egy póló vagy egy okostelefontok ezzel a logóval, és persze akár meg is rendelhetjük. Most még lehetőségünk van visszamenni a szerkesztőablakba, de az ingyenes változatban ez csupán egyszer tehető meg. 20 dollárét viszont miénk a bónusz pakk, ettől kezdve bármennyiszer javíthatunk logónkon, illetve nagyfelbontású változatban is letölthetjük azt, míg az ingyenes verzióban csak kis felbontásban kapjuk meg a logót, jpg képként.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Először kapta észak-írországi szerző a Man Booker-díjat

Először kapta észak-írországi szerző a Man Booker-díjat

16 évvel a gyilkosság után tudták rábizonyítani férje megöletését a budapesti üzletasszonyra

16 évvel a gyilkosság után tudták rábizonyítani férje megöletését a budapesti üzletasszonyra

Ujj Mészáros Károly: Mindig érdekesebb, amikor lehetetlennek tűnik valami

Ujj Mészáros Károly: Mindig érdekesebb, amikor lehetetlennek tűnik valami

27 hajléktalant figyelmeztettek a rendőrök a betiltás első napján

27 hajléktalant figyelmeztettek a rendőrök a betiltás első napján

Jön az első 100 kilométeres elektromos hatótávú hibrid

Jön az első 100 kilométeres elektromos hatótávú hibrid

Magyar Idők: Ady Endre egy baloldal által készpénzen megvásárolt ember

Magyar Idők: Ady Endre egy baloldal által készpénzen megvásárolt ember