szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Twitteren akar konferenciát tartani Mahátma Gandhiról, az indiai függetlenség atyjáról születésének 144. évfordulója alkalmából az újdelhi kormány.

A cél, hogy így elevenítsék fel Gandhi életét és cselekedeteit. Az indiai kormány arra hívta fel a Twitter-felhasználókat, hogy szerdán 19 és 20 óra között írják meg rövid gondolataikat a történelmi alakról. Az eszmecserét Manmohan Szingh indiai kormányfő innovációs ügyekben illetékes tanácsadója, Szam Pitroda moderálja majd.

A Gandhi Heritage Portal nevű honlapon múlt hónap óta olvashatók Mahátma Gandhi összegyűjtött művei, önéletrajzi írása 22 nyelven, valamint több száz beszéde is. A kínálatban filmek és fotók is szerepelnek.

India politikai és spirituális vezetője, az indiai függetlenségi mozgalom vezéralakja, a békés ellenállás jelképe 1869. október 2-án született Újdelhiben, és 1948-ban hunyt el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!