szerző:
hvg.hu

Az Egyesült Államokban hihetetlen népszerűségű fantasy sportjátékokhoz hasonlót indít a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) – jelentette be a játékot fejlesztő Statzup mai sajtótájékoztatóján.

A szövetség honlapjáról elérhető játék már él, az első fél órában több mint százan regisztráltak. Az MLSZ Fantasy Futball Liga lényege, hogy minden szurkoló indíthat saját csapatot, amelyhez a 30 millió fortintos virtuális keretből kell összevásárolnia egy 15 fős játékoskeretet. A felhasználók ezután játékosaik valós életben nyújtott teljesítményei után pontokat kapnak.

A nemzetközi labradúgás statisztikáival és videóelemzésével foglalkozó egyik legnagyobb cég, az orosz InStat Football hivatalos mérései alapján dőlnek el a pontok sorsai. A nyugati országok hasonló játékaival ellentétben nem csak gólok és gólpasszok, játszott percek és piros lapok döntenek ezekről a pontokról, hanem a passzhatékonyság, a párharcok megnyerése, és minden más adat, amely labdaérintéshez kötődik. Két bajnoki forduló között lehetőség van a játékosok vételére és eladására, a felhasználható pénzkeret növelésére.

Így néz ki egy játékos adatlapja az MLSZ fantasy játékán.
©

A játékot fejlesztő Statzup egy 4 fős magyar startup, amely a fiatal fejlesztők felkarolására létrehozott Imagine Cup elnevezésű technológiai megméretettés idei döntőjében második lett. A vállalkozás a következő hónapokban a fantasy liga nemzetközi verzióit is elkészíti, a tervek szerint tavasszal már 15-17 európai bajnokság szurkolóinak szolgálnak ilyen szórakozási lehetőséggel.

Az MLSZ és a Statzup megállapodása alapján a fantasy liga a szezon végéig folyamatosan bővülő funkcionalitással üzemel, a felek kölcsönös elégedettsége esetén pedig a szerződést 2017 nyaráig meghosszabbítják.

Ha ez érdekes volt, a továbbiakért lájkolja és figyelje a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Videó: Dupla záróvonalon át előzte versenytársát egy autós a 82-esen

Videó: Dupla záróvonalon át előzte versenytársát egy autós a 82-esen

Akasztják a hóhért: új revizor vizsgálja az Állami Számvevőszéket

Akasztják a hóhért: új revizor vizsgálja az Állami Számvevőszéket

Videó: Újra hajléktalanok árulják a Népszabadságot

Videó: Újra hajléktalanok árulják a Népszabadságot

Fotók: mint egy durva sci-fi játékban, úgy dolgoznak az amerikai katonák

Fotók: mint egy durva sci-fi játékban, úgy dolgoznak az amerikai katonák

"A bevándorlás veszélyes" – videóban értékelte az EU-csúcsot Orbán Viktor

"A bevándorlás veszélyes" – videóban értékelte az EU-csúcsot Orbán Viktor

321 ezer forintra mérték a magyar átlagfizetést

321 ezer forintra mérték a magyar átlagfizetést