szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy tűnik, vége a 1080p-s telefonok korának, kérdés persze, hogy a várható változások valóban jók lesznek-e a felhasználóknak.

Nagy változás várható az okostelefonok világában, hamarosan érkezik ugyanis a Vivo Xplay 3S, a világ első olyan telefonja, amelynek 2560 x 1440-es qHD (vagy ahogy a gyártó emlegeti: 2K-s) megjelenítője van.

A Vivo neve nem egészen ismeretlen, korábban már megjelent szupervékony X1-es telefonja, illetve a remek audioképességekkel felruházott Xplay. És most jön az Xplay 3S, és igen, az Xplay 2 tényleg kimaradt, de ez csak egyfajta névadási trükk volt, hogy „megtörjék a rutint”.

A képernyő átlós mérete még nem ismert, azonban több forrás is feltételezi, hogy azt az 5,5”-es LG panelt kapja majd meg, amelyet ebben az évben mutattak be.

Forrás: Weibo

Óhatatlanul is felvetődik a kérdés, hogy mit jelent az emberi szem számára ez a felbontás, fogja-e érzékelni a különbséget, ami például a Galaxy 4S és e között a telefon között lesz? Egyáltalán, mennyire érzékelhető ez a bizonyos 538 ppi?

Nos, a különbség nem nagyon látható, annál fontosabb érv viszont a specifikáció harcban. A Vivo is tudja, hogy ha valamelyik termékére azt mondhatja, hogy az első a világon, akkor arra majd jobban odafigyelnek. És ha csak egyetlen telefon is van 2K felbontással, akkor hamarosan követi majd a többi gyártó is (függetlenül attól, hogy mennyi pluszt profitálhatnak majd a vásárlók ebből), úgyhogy nem véletlenül állítják: a 1080p-s telefonok napjai ettől kezdve meg vannak számlálva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán benézte ellenfelei elszántságát, mostantól lesz igazán csúnya a vétóvita

Orbán benézte ellenfelei elszántságát, mostantól lesz igazán csúnya a vétóvita

Alig néhányan hisznek abban, hogy Szájer "házibuliban" járt

Alig néhányan hisznek abban, hogy Szájer "házibuliban" járt

Vörös csík jelent meg az égen Tokaj környékén – videó

Vörös csík jelent meg az égen Tokaj környékén – videó