szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem túlzás azt állítani, hogy egy korszak zárul le egy hónap múlva. Az elmúlt 15 év abszolút meghatározó zenelejátszója, a még mostanság is sokak által használt Winamp megszűnik létezni.

Megszünteti, bezárja, leállítja a Winamphoz kapcsolódó összes szolgáltatását és a zenelejátszó szoftver fejlesztését az AOL. A cég bejelentése szerint a Winamp-vég egy hónap múlva, december 20-án következik be. (Ha nem tudja eldönteni, mit használjon azután, itt talál egy kis segítséget.)

A Winampot eredetileg két főiskolás kezdte el fejleszteni, Justin Frankel és Dimitrij Boldirev 1997-ben adták ki a program első verzióját. Az mp3 formátum terjedése a hátán vitte magával az AOL által 1999-ben felvásárolt Winampot, a kilencvenes évek végén és a kétezres évek első felében nagyjából mindenki Winamppal hallgatott zenét.

Winamp 3.1, egy klasszikus verzió

A Winamp az idő előrehaladtával rengeteg új funkciót kapott, még androidos verziója is megjelent, de az online zenehallgatás korszakában már sehogy nem találta meg a helyét. December 20. után megszűnik a winamp.com, a kapcsolódó szolgáltatások, valamint a szoftvert sem lehet majd letölteni.

[Frissítés: a Microsoft megmentheti a Winampot.]

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Macron: Franciaország támadás alatt áll

Macron: Franciaország támadás alatt áll

Úgy kilőtt a Xiaomi, hogy az Apple csak pisloghat: íme a mobilgyártók friss toplistája

Úgy kilőtt a Xiaomi, hogy az Apple csak pisloghat: íme a mobilgyártók friss toplistája

Tagadja az olasz felelősséget a nizzai késelésben az ország belügyminisztere

Tagadja az olasz felelősséget a nizzai késelésben az ország belügyminisztere