szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közösségi finanszírozás, azaz a crowdfunding elve roppant egyszerű és hatékony: ha a netes világ arra érdemesnek talál egy ötletet, akkor, sok kicsi sokra megy alapon, az anyagiakat is megteremti hozzá. De hogyan lehet rálelni ezekre az ötletekre?

Oldalunkon mi is gyakran mutatunk izgalmas ötleteket, amelyekből a közösségi finanszírozás segítéségével lehet valóság. Ilyen volt például a kenyérpirítóra emlékeztető telefontöltő, amelyről két készülék tölthető egyszerre vagy az egér nélkül, az asztalról történő számítógép-vezérlés.

A két legnagyobb crowdfunding platformon, a Kickstarteren és az IndieGoGón csak úgy sorjáznak az elképesztő ötletek, azonban elég nehéz keresgélni ezek között.

Most viszont az iOS-es alkalmazás, az 1,99 dolláros FunderCloud lehetővé teszi, hogy mind a Kickstarteren, mind az IndieGoGón könnyen lehessen keresni kategóriák és szűrők egyidejű megadásával (éppen ez a lehetőség hiányzik a weboldalakról). Még arra is van mód, hogy értesítést kapjunk, amikor egy-egy kedvencünk kampánya már a célegyenesben van, azaz lassan eléri a kitűzött összeget, sőt akár a lakóhelyünkhöz közel eső projektekre is kereshetünk.

Az app felülete egyszerű és egyértelmű. És bár nem mutat meg minden információt egy adott projektről, azért a legfontosabbakat (a projekt leírását, a kapcsolódó videókat, a finanszírozási célokat, az egyedi finanszírozókra vonatkozó információkat) mind-mind láthatjuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megérkezett az első vakcinaszállítmány az Egyesült Királyságba, a jövő héten kezdődhet az oltás

Megérkezett az első vakcinaszállítmány az Egyesült Királyságba, a jövő héten kezdődhet az oltás

Müller Cecília a netes vásárlásra buzdít

Müller Cecília a netes vásárlásra buzdít

Fekete-Győr András: Csak a teljes előválasztással megtisztított ellenzék nyerhet 2022-ben

Fekete-Győr András: Csak a teljes előválasztással megtisztított ellenzék nyerhet 2022-ben