szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A felhasználók a maguk módján mondanak véleményt az alkalmazásokról: letöltik vagy nem ezeket a telefonjukra, táblagépükre. Íme az Apple listája 2013 legnépszerűbb iPhone-os és iPades alkalmazásairól.

Van miből válogatnia annak, aki felkeresi az App Store-t: egy októberi statisztika szerint is több mint egymillió app vár letöltésre az alkalmazás-áruházban (és ehhez amúgy 60 milliárd letöltés társult). De melyek voltak közülük a legnépszerűbbek?

Nos, az ingyenesek közül egyértelműen az édesség, pontosabban a Candy Crush Saga nevű app, amelyet mind az iPhone-, mind az iPad tulajdonosok nagyon kedvelnek, hiszen mindkét platformon listavezető lett (nem mellesleg rengeteg bevételt is termel az alkalmazáson belül megvehető plusz funkciók, tulajdonságok révén).

Nem meglepő módon a YouTube került a 2. helyre mind a telefonnál, mind a táblagépnél, és a harmadik helyen is nagy az egyetértés: mindkét készüléktípusra a Temple Run 2-t töltötték le a legtöbben.

A listán tovább haladva már eltérés van az iPhone- és iPad-letöltések között: a Google Maps például meg sem jelenik az iPades Top 10-ben, de ez persze érthető, hiszen inkább a telefonunkon lehet szükség rá. Skype-olni viszont inkább az iPadjükön szeretnek a felhasználók: ez az app az ötödik helyen áll, míg a telefonnál be sem került az első tíz közé.

A fizetős alkalmazások közül a játékok tarolnak mindkét platformon: a Minecraft Pocket Edition a listavezető, de ott van a top tízben (platformtól függően más helyen) az Angry Birds Star Wars, illetve a Plants vs. Zombies is.

A toplistákat megtekinthetik a Mashable oldalán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Demeter Szilárd nem az új zsidó, hanem a régi náci” – a PIM-főigazgató miatt sorozták a Fideszt a parlamentben

„Demeter Szilárd nem az új zsidó, hanem a régi náci” – a PIM-főigazgató miatt sorozták a Fideszt a parlamentben

A kutya az embernek, a törpemalac csak a gazdájának legjobb barátja?

A kutya az embernek, a törpemalac csak a gazdájának legjobb barátja?

Dacia árban jöhet a legolcsóbb elektromos Volkswagen

Dacia árban jöhet a legolcsóbb elektromos Volkswagen