szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Összesen 70 millió ügyfél adatai szerezték meg hackerek a Target amerikai üzletlánc számítógépes adatbázisából – közölte pénteken a CNN hírtelevízió.

A Target korábban arról tett bejelentést, hogy behatolók a karácsonyi bevásárlási szezonban körülbelül 40 millió vásárló bankkártya-adataihoz jutottak hozzá. Most kiderült, hogy az adatlopás korábbi ügyfeleket is érint és a számítógépes betörők a vásárlók lakcímét, telefonszámát valamint e-mail címét is megszerezték.

Az áruházlánctól közölték, hogy az érintetteket igyekeznek e-mailben értesíteni és figyelmeztetni őket, hogy ne válaszoljanak olyan üzenetekre, amelyek látszólag a Targettől érkeztek.

Gregg Steinhafel, a kiskereskedelmi hálózat vezérigazgatója sajnálatát fejezte ki a történtek miatt.

A Target bejelentette, hogy az ügyfeleket nem terheli majd felelősség az ellopott adataikkal történő esetleges visszaélések miatt. A lánc egyéves ingyenes hitelellenőrzést és a személyazonosság-lopás elleni védelmet kínált fel az Egyesült Államokban található üzletei vásárlóinak. A programhoz a következő három hónapban lehet csatlakozni.

A Target üzleteinek forgalma az ünnepi bevásárlási szezonban 2-6 százalékkal esett vissza az adatlopásról szóló bejelentést követően.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyolc kilométeres a dugó az M1-esen a kigyulladt kamion miatt

Nyolc kilométeres a dugó az M1-esen a kigyulladt kamion miatt

James Corden még egyszer utoljára jól kiparodizálja Trumpot

James Corden még egyszer utoljára jól kiparodizálja Trumpot

Felfüggesztette Kína amerikai követségének fiókját a Twitter

Felfüggesztette Kína amerikai követségének fiókját a Twitter