szerző:
hvg.hu

Szerdán, a Valve első fejlesztői napján jelenik meg a cég fejlesztői csomagja a virtuális valóság alapú játékokhoz.

A Half-life és a Portal sorozatokat is fejlesztő és a népszerű Steam gamer közösségi oldal üzemeltető Valve már korábban jelezte, hogy mire készül fejlesztői konferenciáján: bemutat egy hardvert, ami pár éven belül a megfizethető, virtuális valóság-alapú gépek prototípusa lesz. A hardver valószínűleg a Steam Machine, a Valve egyelőre tesztelés alatt álló konzoljának kiegészítője lesz.

A virtuális valóság terepén egyelőre a tavalyi év legérdekesebb fejlesztései közé sorolt Oculus Rift van versenyben, a Sony erre válaszolva jelentette be múlt héten saját, hasonló megoldását.

Az ilyen hardverek egyelőre tesztelés alatt állnak, a szakértők szerint még nem tudják felvenni a versenyt az agy kifinomult tér és mozgásérzékelésével, így az első tesztelők hányingerre panaszkodtak. Szintén gond, hogy a virtuális valóságba belépőt jelentő headseteket viselő játékosok nem látják a kezüket, így nem tudnak kontrollert vagy egeret és billentyűzetet használni a játékhoz. Emellett egy méretre készülő headsetek vs. eltérő fizikai adottságok problémája is megoldásra vár, a gamerek pedig a kényelem fokozását is szívesen vennék.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!