Japán tudósok a 3D szkennelés technológiáját használva vizsgáltak hónapokon át hamburgereket. A gépészekből, mérnökökből és fogászokból álló csapat arra volt kíváncsi, hogy evés közben mi milyen irányba mozdul el a hamburgerben, amikor fogjuk és esszük az ételt.
A hamburgerügyi szakemberek négy hónap múlva találták meg a tökéletesnek vélt megoldást. Míg a legtöbben a hüvelykujjunkat tesszük a hamburger alá, maradék 2x4 ujjunkkal pedig a nagy szendvics tetejét fogjuk, a Daily Mail beszámolója szerint ez nem jó technika. Ehelyett inkább a hüvelykujjunkat és a kisujjunkat kell alátámasztásnak használni, míg a középső három ujjunkkal fogjuk a hamburger tetejét.
A japánok által javasol módszerrel viszonylag egyenlő részekre oszthatjuk fogás közben a hamburgert, és ilyen módon kockáztatjuk legkevésbé azt, hogy kiessen a dupla hús és az extra paradicsom. A csapat fogász tagjai emellett azt is javasolják, hogy néhány kinyitás-bezárás párossal melegítsük be a szánkat a hamburgerevés előtt.
A 3D szkennelés technológiája egyébként más téren is hasznos, ezt használva lehet például egyedi,
6 másodperc alatt tisztító fogkeféhez jutni.