szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár az IT-világ most elsősorban a WhatsApp facebookos felvásárlásától hangos, egyéb fontos dolgok is érlelődnek a népszerű üzenetküldő szolgáltatás háza táján.

19 milliárdot (készpénzben és részvényekben) ér a Facebooknak az, hogy a sajátjának mondhassa az egyik legnépszerűbb üzenetküldő szolgáltatást, a WhatsAppot.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy megállt volna az élet a WhatsAppnál, legutóbb például kiderült, hogy gőzerővel dolgoznak az ingyenes hanghívások lehetőségének integrálásán, először iPhone-okra és androidos telefonokra (az év második negyedévében), majd valamivel később a windowos telefonok és a BlackBerryk következnek.

A valóban izgalmas és sokak számára kellemes hírt Jan Koum, a WhatsApp alapítója és vezérigazgatója jelentette be, majd a barcelonai MWC-n azt is kifejtette, mi ösztönözte őket erre a fejlesztésre. Elmondta, hogy Oroszországban nőtt fel, ahol nekik ugyan volt telefonjuk, a szomszédaiknak azonban nem, és sokszor jöttek át hozzájuk, és kérték őket, hadd telefonáljanak másik városban élő ismerőseiknek. „Azért adunk hangot is a WhatsApphoz, hogy az emberek kapcsolatban maradhassanak családtagjaikkal, szeretteikkel, függetlenül attól, hogy azok a világ melyik részén élnek.”

Koum azt is elmondta, nem terveznek változásokat a Facebook-akvizíció után, és a WhatsApp továbbra is önálló cégként fog dolgozni, megtartva mind az 55 alkalmazottját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!