szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pillanatok alatt bejárta a világot egy „önfénykép”, amely az Oscar-gálán készült. A Nokia most egy másik, ugyancsak ott és ugyancsak a gála háziasszonya által készített selfie-n köszörüli a nyelvét.

Cserébe azért a feltehetően nem kevés pénzért, amellyel a Samsung szponzorálta a 86. Oscar-díj-átadót, Ellen DeGeneres, a gála háziasszonya egy Samsung Galaxyval készített fotókat küldött a Twitterre. Ezek között volt egy különleges selfie, egy igazi sztárparádé, amely pillanatok alatt a világ legtöbbször retweetelt képe lett (ledöntve ezzel a trónról az Obama-fotót). Kissé pikáns, hogy – amint azt a Business Insider is megszellőztette –, az Oscar-háziasszony iPhone-nal posztolta ki a szóban forgó képet.

Mindeközben egy másik selfie-t is tweetelt DeGeneres asszony, és mivel ez a kép kissé bemozdult és homályos, a Nokia máris lecsapta a magas labdát, hiszen a homályos képen gúnyolódva remek lehetőséget látott abban, hogy emlékeztesse a világot, melyik is a legjobb kamerával szerelt okostelefon. Természetesen a Lumia 1020-asról van szó, amelybe 41 MP-es kamera került xenon vakuval és optikai képstabilizátorral, azaz feltehetően jobb kép készült volna, ha azt a telefont használják.

Forrás: Twitter
Forrás: Twitter

Más kérdés, hogy a „homályos” selfie-t eddig közel 175 ezren, míg a Nokia tweetet – e sorok írásakor – mindössze 417-en retweetelték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Totálisan kirabolták, de jelen van az 1956-os Intézet

Totálisan kirabolták, de jelen van az 1956-os Intézet

Dr. Szakmány Tamás: Aki elutasítja az oltást, a tükörben egy gyilkost fog látni

Dr. Szakmány Tamás: Aki elutasítja az oltást, a tükörben egy gyilkost fog látni

Köves Slomó szerint még egy-másfél év, amíg megnyithat a Sorsok Háza

Köves Slomó szerint még egy-másfél év, amíg megnyithat a Sorsok Háza