szerző:
hvg.hu

A PlayStation 4 eddig is komoly előnnyel vezetett az Xbox One előtt, és bár a Microsoft konzolja nemrég ráerősített, a PlayStation 4-re érkezett Infamous: Second Son hatalmas löketett adott a Sony gépének.

Határozott mértékben, 106 százalékkal dobta meg a PlayStation 4 heti eladási számát a hétvégén kiadott Infamous: Second Son című játék a legfontosabb európai piacon, az Egyesült Királyságban. Az MCV elemzése szerint a PS4-re kiadott szoftver arányaiban is nagyobb hatással volt az értékesítésre, mint az Xbox One szekerét nemrég betoló Titanfall.

A Sony új konzolja már év elejéig jelentős előnyre tett szert a microsoftos versenytársához képest. Bár az xboxos Titanfall piacra dobása után úgy tűnt, az újgenerációs platformra kiadott első AAA kategóriás játék segíthet a Microsoftnak ledolgozni a hátrányt, az új Infamous debütálása után inkább úgy tűnik, hogy a Sony meg tudja tartani, vagy talán növelni is tudja előnyét.

Az Xbox One egyik legnagyobb hátránya egyébként minket is érint: bár szürkeimportban sok helyen beszerezhető Magyarországon is, a Microsoft egyelőre kevés helyen forgalmazza hivatalosan is a gépet, például hozzánk is csak szeptemberben jön majd.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!