szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A héten a Microsoft végleg magára hagyta a Windows XP-t, s talán a váltást megkönnyítendő, az IE-csapat még gyorsan összedobott egy böngészőből játszható lövöldözős játékot.

Április 8-án meghalt egy operációs rendszer, a Windows XP. Pontosabban nem halt meg, csak épp levette róla a kezét fejlesztője, ami azt jelenti, hogy a továbbiakban – biztonsági javítások híján – elképesztően sebezhetővé, veszélyessé válik.

Mi is felsorakoztattunk öt megfontolandó érvet azzal kapcsolatban, hogy miért is érdemes most már tényleg leváltani az XP-t, és azt is megmutattuk, milyen ingyenes megoldást talál az, aki ugyan váltani szeretne, de ódzkodik a Windows 8-tól.

A támogatás megszűnte senkit sem érhetett váratlanul, a Microsoft már meglehetősen régóta, folyamatosan figyelmeztette a felhasználókat. Utoljára pedig az IE-csapat készített egy játékot, figyelemre méltó módját választva a búcsúnak.

A „Menekülés a Windows XP-től” egy böngészőből játszható lövöldözős játék: ezen a linken érhető el, és valamennyi korszerű böngészővel együttműködik. A terepet az Internet Explorer 6 törött ablakai adják, és a nyílbillentyűkkel, illetve a Space-szel irányítható kis figura feladata, hogy szitává lője az XP-nosztalgia megnyilvánulásait.

Jó játékot, jó szórakozást, jó búcsút!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Vészhelyzet a sürgősségin, Bill Gatest telefont választ

Radar360: Vészhelyzet a sürgősségin, Bill Gatest telefont választ

Németországban terjeszkedik a Kifli.hu működtetője

Németországban terjeszkedik a Kifli.hu működtetője

Egyórás idősávot ajánlanak az időseknek a vásárlásra Székesfehérváron

Egyórás idősávot ajánlanak az időseknek a vásárlásra Székesfehérváron