szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy összehasonlításnak köszönhetően sokkal inkább elképzelhető, mekkora lesz az iPhone 6, mintha csak a száraz specifikációkat vagy egyedi (koncepció)képeket néznénk.

Bár az iPhone 6-ot, néhány bennfentes kivételével, még senki sem látta, de koncepcióképek már megjelentek róla, például akár ilyen is lehet a készülék.

Elég sok várható specifikáció is kiszivárgott már, és az egyik lelkes Apple-rajongó, az egyik várható iPhone-modell kijelzőjére vonatkozó részleteket alapul véve a MacRumors fórumon megmutatta, milyen lesz a telefon, a többi népszerű modell mellett.

Abból indult ki, hogy állítólag lesz egy 4,7”-es 16:9-es képernyőarányú iPhone. Feltételezte, hogy az új telefonnak is lesz Home gombja ujjlenyomat-olvasóval, és az alsó keret nem lesz keskenyebb az iPhone 5s-énél. A szimmetria miatt ugyanekkora felső kerettel számolt. Az oldalsó káva ugyan várhatóan keskenyebb lesz, mint az iPhone 5s-é, de azért nem tűnik el teljesen.

Ezek után először az idősebb testvérekkel az iPhone 5s-sel és az iPhone 4s-sel hasonlította össze az iPhone 6-ot, és egyértelmű: jóval magasabb és szélesebb lesz az új modell.

Forrás: deuxani/MacRumors fórum

Azaz hiába is reménykednek abban sokan, hogy majd a nagyobb képernyő egy ugyanakkora házba kerül, mint az iPhone 5s, a 16:9-es képernyőarány és a 4,7”-es képátló miatt ez lehetetlen.

Ezek után az androidos vetélytársakkal való összevetés következik. Hiába ugyanakkor a képernyőátló, a Motorola Moto X és az LG G 2 Mini jóval kisebbek az iPhone 6-nál, igaz, egyikük sem szimmetrikus, ráadásul nincs Home gombjuk az előlap alján, így az alsó keret is jóval keskenyebb lehetett.

Forrás: deuxani/MacRumors fórum

Az iPhone 6 nagyjából ugyanolyan magas lesz, mint a HTC One (M7), bár a fórumozó szerint ez a telefon is túl hosszú ekkora képernyőhöz, igaz, a HTC ezt a hangszórók jelenlétével magyarázza. De vajon mivel érvel majd az Apple, teszi fel a kérdést, a szimmetrián kívül? Másrészről viszont elmondható, legalább az iPhone 6 nem lesz olyan széles, mint a Galaxy S3.

Forrás: deuxani/MacRumors fórum

Ezután olyan telefonok mellett látható az Apple következő újdonsága, amelyek 5”-esek, sőt 5,2”-esek, és mégsem olyan magasak, mint a 4,7”-es iPhone 6.

Forrás: deuxani/MacRumors fórum

Végül két telefon következik, amelyek mellett már kicsinek, kecsesnek tűnik az iPhone 6: két igazi csúcstelefon, a HTC One (M8) és a Galaxy S5.

Forrás: deuxani/MacRumors Fórum

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Covid osztályos orvos: Zsákbamacska, hogy melyik beteggel mi történik

Covid osztályos orvos: Zsákbamacska, hogy melyik beteggel mi történik

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

Az ügyészség lezárná az eljárást Salvini ellen

Az ügyészség lezárná az eljárást Salvini ellen