szerző:
hvg.hu

Érdemes kipróbálni az alábbi appot, ugyanis amellett, hogy menedzselhetjük akkumulátorunkat, egy sor beállítást tehetünk a hatékonyabb működés érdekében.

Sajnos a mai okostelefonok csak úgy falják az energiát, és ez alól az iOS-es eszközök sem jelentenek kivételt. Éppen ezért jól jöhet egy olyan app, amellyel befolyásolni tudjunk az akkumulátor működési idejét.

Ilyen alkalmazás a Battery Doctor (iPhone Power Guard & Memory Manager) nevű ingyenes app, amely iPhone-ra, iPadre és iPod touchra egyaránt letölthető. Az indítása után egy útmutatót nézhetünk meg az app használatához, ehhez balra kell húzni a képernyőt.

Ezután már indul is az „igazi” alkalmazás, amely először engedélyt kér tartózkodási helyünk azonosítására. Kijelzi akkumulátorunk töltöttségi szintjét (százalékban), és azt, hogy ez az energia még mennyi ideig elég (átlagosan). Jobbra városunk aktuális időjárását láthatjuk, illetve egy óra szimbólumot. Ha ez utóbbira kattintunk, beállíthatunk egy töltési figyelmeztetést, sőt akár egy ébresztőórát is.

A kezdőképernyőn, pontosabban a Battery Status részen jó pár további lehetőség vár ránk. A Used Memory mutatja, hogy a memória hány százaléka van használatban, és a Reallocate lehetőséggel tudjuk ezt optimalizálni, segítve a készülék teljesítményének növekedését. Az app átfésüli a memóriát, pontos képet ad róla, illetve a telefon memóriahasználatának beállításához is elkalauzol. Arra is van mód, hogy megtisztíttassuk vele a memóriát, hogy több hely álljon majd rendelkezésre.

Az Optimize pont mutatja azokat a folyamatokat, amelyekre nincs mindig szükség, azonban futnak a háttérben. Itt az is látható, hogy mennyi plusz időhöz jutnánk a kikapcsolásukkal. A Power Usage opció feltárja, hogy mennyire energiaigényesek az appjaink, ezt színkódokkal, illetve szintekkel is jelzi.

Ha a Chargingra kattintunk, egy naptáron láthatjuk, mikor töltöttük a telefont, a teljes feltöltést kék, a részlegeset zöld, míg a túltöltést piros szín mutatja. A Remaining arról informál, hogy az adott töltési szint mellett mennyi ideig működnének az egyes alkalmazások, végül a New Medal azt értékeli, ha valamilyen ténykedésünkkel akku-időt nyerünk, vagy valamit optimalizáltunk.

A jobb felső sarokban lévő ikonra kattintva, a System lehetőség alatt részletes információt kapunk eszközünk CPU-és memóriahasználatáról, a memória állapotáról és rengeteg hardverjellemzőről. Említést érdemel még a Tips opció, ahol – angol nyelven – remek ötleteket olvashatunk azzal kapcsolatban, hogyan takaríthatunk meg minél több energiát készülékünk számára.

Akkunk egészsége érdekében akkor is futtassuk az appot, amikor töltjük a telefont. Eközben láthatjuk a dátumot, a pontos időt, az aktuális hőmérsékletet, és az alsó fogaskerék ikonra kattintva még a háttérképet is beállíthatjuk ezekhez.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!