szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy meghökkentően ravasz hackertámadás túszul ejtett rengeteg iOS-es eszközt.

Az Apple saját biztonsági eszközét használták ki ausztrál hackerek, és a mai reggel – legalábbis a The Age híre szerint – számos iPhone-, iPad és Mac-tulajdonos ébredt arra Nyugat- és Dél-Ausztráliában, hogy a készülékét zárolta az Apple Find My iPhone, Find My iPad, illetve Find My Mac funkciója.

Ez a funkció teszi lehetővé, hogy ha valakinek ellopják a készülékét, akkor viszonylag könnyen megtalálhassa, és távolról is zárolhassa, nehogy illetéktelenek férhessenek hozzá.

Azonban a hackerek ezúttal másra használták ezt a funkciót: zárolják a készüléket, és a PayPalon keresztül fizetendő, 50 dollár körüli váltságdíjat követelnek a készülék nyitásáért.

Forrás: The Age

A hack tényét a felhasználók már megerősítették a Twitteren a Facebookon, sőt az Apple-fórumon is, az almás cég azonban egyelőre nem reagált.

Ezt az aggasztó hírt csupán egy héttel előzte meg egy másik jelentés, amely szerint hackerek állítják, hogy képesek feltörni az iCloudot, és hozzáférni zárolt iOS-es eszközökhöz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!