szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Itthon is rengeteg helyen, illetve külföldön járva szinte minden, jellemzően turisták útjába kerülő helyen fizethetünk a kártyánkkal. Érdemes azonban fokozottan odafigyelni a pénzünket őrző kis plasztiklapra, íme néhány tipp a fokozott biztonsághoz.

A Kaspersky Lab szerint annak ellenére, hogy sok hír látott napvilágot a chippel ellátott bankkártyák biztonsági hibáiról, nem szabad elfelejteni, hogy ezek még mindig biztonságosabbak és nehezebb őket klónozni, mint a mágnescsíkkal elátott társaikat. Aki még nem rendelkezik ilyen kártyával, érdemes legalább külfödre utazás előtt beszereznie egyet.

Európa számos országában, valamint Észak-Amerikában fizetésnél egyszerűen sokan odaadják a bankkártyájukat az éttermek és az üzletek dolgozóinak, azonban ez veszélyes lehet. Ha lehet, akkor inkább ne adja oda a kártyáját ismeretleneknek, mert rosszul járhat. Kérje meg inkább a személyzetet, hogy biztosítsanak mobil fizetési terminált. Ahol csak lehetséges, próbáljon vezeték nélküli PoS eszközön keresztül fizetni, amely sokkal biztonságosabb, mint a régi, USB-vel vagy soros porton keresztül csatlakoztatott eszközök.

Legyen óvatos a véletlen találkozások vagy balesetek során, amelyek alatt akár egy pillanatra is felügyelet nélkül maradhat a kártyánk. Ha ez mégis megtörténne, akkor minden esetben nézze meg, hogy biztosan a saját kártyáját kapta-e vissza. Ha kétségei vannak, akkor inkább jelentse bankjának a problémát.

Mindig kövesse figyelemmel a bankkártyája forgalmi kimutatását, hogy időben értesüljön az összes tranzakciónkról, és azonnal informálja bankját, ha valami gyanúsat észlel.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MIR-19 néven jöhet az orosz koronavírus-gyógyszer

MIR-19 néven jöhet az orosz koronavírus-gyógyszer

Brad Pitt saját ruhakollekcióval állt elő

Brad Pitt saját ruhakollekcióval állt elő

Hat szabad intenzíves ágy maradt egész Romániában

Hat szabad intenzíves ágy maradt egész Romániában