szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az alábbi ingyenes appnak köszönhetően kiküszöbölhetünk egy, a telefonunkat (táblagépünket) fenyegető potenciális veszélyt.

Azt mindenki tudja, hogy ha bepötyög egy URL-t, akkor nem biztos, hogy minden szempontból megbízható weboldalra érkezik, esetenként akár kényes adatokat is megszerezhet egy-egy rosszindulatú site. Az ingyenes VirusTotal lehetőséget kínál az URL-ek vizsgálatára is, de mi a helyzet, ha nem így, hanem például egy QR-kóddal jutunk fel egy oldalra?

Ilyenkor jöhet jól egy kibővített QR-kód olvasó, a Symantec nevével fémjelzett Norton Snap QR-code Reader, amely iOS-re és androidos készülékekre egyaránt letölthető – mi az előbbi változatot próbáltuk.

Az ingyenes app indítása után először el kell fogadnunk a licencfeltételeket, majd rögtön a főmenübe kerülünk. Ha egy QR-kód alapján szeretnénk eljutni valahova, érintsük meg a Snap Code opciót, és máris megtörténik a kód, pontosabban a mögötte álló oldal biztonságosságának elemzése.

Az app rögtön értékelést ad, és a Safe jelzés esetén akár innen, közvetlenül is megnyithatjuk vagy akár meg is oszthatjuk az oldalt.

A View Report lehetőségre kattintva részletesebb értékelést is olvashatunk, míg a View History alatt visszamenőleg megnézhetjük, hova jutottunk el QR-kódokat követve, és természetesen innen újra felkereshetjük ezeket a site-okat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fél évszázados melegrekord dőlt meg pénteken

Fél évszázados melegrekord dőlt meg pénteken

Szlávik: Mindegyik engedélyezett vakcina hatékony

Szlávik: Mindegyik engedélyezett vakcina hatékony

A külföld is kiállt Navalnij mellett

A külföld is kiállt Navalnij mellett