szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világ legegyszerűbb dolgának tűnik a pirítós készítése a mai készülékekkel, azonban aki gyakran eszi így a kenyeret, az tudja, nem is olyan könnyű tökéletes pirítóst készíteni.

Betesszük a gépbe a kenyeret, és kiugrik a pirítós, ennyi az egész. Azonban sokszor előfrodul, hogy az első kenyér még meglehetősen sápadt, viszont a harmadik már megfeketedve ugrik ki. Ilyenkor babrálunk kicsit a gombokkal, és minden kezdődik elölről.

Azonban, adta hírül a Pocketlint, a Dualit nevű cég megtalálta a tökéletes pirítós titkát, új készüléke egy sor speciális érzékelővel és algoritmusokkal gondoskodik a megfelelően pirított kenyérről. Nemcsak a saját belső hőmérsékletét figyeli, hanem a környezetéét is, továbbá azt, hogy eddig hány szelet kenyér pirult benne, és milyen vastag a bele rakott szelet.

Pocketlint

Mindezek mellett az emberi beavatkozást is elfogadja, és ha érzékeli, hogy használója sültebben szereti a kenyeret, mint ahogyan azt ő beállította, a továbbiakban már ennek megfelelően fog pirítani.

Jelenleg kétféle változatban árulják az okos kenyérpirítót, 145 és 172 dollárért (33-40 ezer forintért). Ezek azért húzós árak egy ilyen alapvető konyhai eszköznél, így gyanítható, hogy elsősorban az éttermek fognak lecsapni rá.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!