szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Komoly hibára és az azt javító frissítés fontosságára hívta fel a figyelmet az Adobe.

Az Adobe biztonsági javítást adott ki egy meglehetősen komoly, a Flash Playert érintő problémára: a felhasználók meghekkelhetők lehetnek, miután olyan népszerű oldalakat látogattak meg, mint az Ebay, a Tumbrl vagy a Twitter.

A javítás Windowst, Macet és Linuxot futtató rendszerekre kerül ki, és azt a sebezhetőséget orvosolja, amely lehetővé teszi a malware-ek fejlesztőinek, hogy megváltoztassák a Flash-fájlok tartalmát. Ezzel ugyanis képesek lehetnek átvenni az irányítást a kiszemelt rendszer felett.

©

Szerencsére ez eddig csak elmélet, konkrét támadásról még nem érkezett hír, ezzel együtt az Adobe azonnali frissítést ajánl a felhasználóknak. A további részleteket ezen a linken találják, annak tisztázásával együtt, hogy miként lehet megtudni, milyen verzió van éppen a gépünkön.

Ha ez a cikk érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!