szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy túlterheléses támadás után a Sony lekapcsolta játékplatformjának online funkcióit kiszolgáló PlayStation Network (PSN) rendszerét.

Több órára leállította a Sony a PlayStation platformhoz tartozó PSN, valamint a szórakoztató médiatartalmakat kínáló Sony Entertainment Network rendszereit, miután túlterheléses hackertámadás (DDoS) érte azokat. A két szolgáltatást még hétfő délelőtt újraindították. A japán vállalat közlése szerint személyes adat nem került a támadók kezébe.

A BBC emlékeztet: a támadás azután történt, hogy a vasárnap a Sony egyik csúcsvezetőjét szállító American Airlines gépnek bombafenyegetés miatt kényszerleszállást kellett végrehajtania. A repülős fenyegetésért és a mostani kibertámadásért ugyanaz a csoport vállalta a felelősséget.

Emlékezetes: a Sonyra adatbiztonsági fronton néhány éve kifejezetten rájárt a rúd. 2011 áprilisában 77 millió PSN-felhasználó személyes adatait lopták el, köztük jelszavakat és bankkártyaadatokat. Ekkor a vállalat által tervezett néhány napos leállás helyett végül több mint egy hónapnyi kényszerpihenő volt, az újraindulást pedig egy biztonsági rés felfedezését követő újabb leállás követte, majd egy más jellegű, de szintén Sony-t érintő adathalászat következett, nem sokkal később pedig egy 1 millió felhasználót érintő újabb adatlopás történt, azután pedig a brazíliai Sony oldalát és adatbázisát érte támadás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már 15 magyar egészségügyi dolgozó halt meg koronavírusban

Már 15 magyar egészségügyi dolgozó halt meg koronavírusban

10 dolog, amire érdemes felkészülni, ha vállalkozása van!

10 dolog, amire érdemes felkészülni, ha vállalkozása van!

Barnier Londonban: Továbbra is fennállnak a jelentős nézetkülönbségek a Brexit ügyében

Barnier Londonban: Továbbra is fennállnak a jelentős nézetkülönbségek a Brexit ügyében