szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Sony ma beismerte, hogy támadás érte a Playstation Network és a Quriocity szolgáltatásaik adatbázisát. 77 millió felhasználó neve, születési dátuma, és esetleg a hitelkártya-száma lehet veszélyben. Ez a támadás valószínűleg az internetes történelem egyik legnagyobb adatlopása – írja a Wall Street Journal.

A Sony kedden ismerte el a támadás tényét, miután hat napon át nem voltak elérhetőek a fenti szolgáltatások. A támadás április 17 és 19 között történt, másnap vették észre a Sony biztonsági szakemberei, hogy jelentős mennyiségű felhasználó személyes adatai kerülhettek illetéktelen kezekbe.

A támadók birtokába juthattak a felhasználók belépési adatai, nevei, korábbi vásárlási statisztikái, és esetleg a bankszámlaszámai is. „Bár nincs rá bizonyíték, hogy hitelkártya-adatok is a támadók tudomására jutottak, ennek lehetőségét nem lehet kizárni – írja a Sony egy blogbejegyzésben. Éppen ezért a vállalat figyelmezette a hálózatok regisztrált felhasználóit, fokozottan figyeljék a bankszámlájukat és email forgalmukat a jövőben, hogy amennyiben visszaélések történnek, azokra hamar fény derüljön. A vállalat javasolja a felhasználóknak, hogy PIN kódjukat és jelszabaikat a lehető leghamarabb változtassák meg.

Elemzők szerint e Sony rendszereit ért támadás az egyik legnagyobb ilyen jellegű akció az internet történetében. Éppen ezért a Sony szorosan együttműködik a nyomozó hatóságokkal és saját adatbiztonsági szakértői is nyomoznak a támadók után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán téved, nem azért oltanak előbb a britek, mert kiléptek az EU-ból

Orbán téved, nem azért oltanak előbb a britek, mert kiléptek az EU-ból

Ököllel, maszk nélkül ütötte a villamosvezetőt

Ököllel, maszk nélkül ütötte a villamosvezetőt

A Volkswagennél már készülnek: jöhet a milliárdos bírság

A Volkswagennél már készülnek: jöhet a milliárdos bírság