szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha ismerősünknek, rokonunknak vagy mondjuk egy munkatársunknak akarunk valamit elmagyarázni, a legjobb sokszor mindig az, ha rajzolunk és beszélünk egyszerre. Ha viszont nem vagyunk egy helyen, remekül jön ez az ingyenes androidos alkalmazás.

Ha valami bonyolult, vagy annak tűnő teendőt kell elmagyaráznunk, mindig az a vége, hogy előkerül egy papír és azon rajzolunk, közben pedig mondjuk az instrukciókat. Ha mindkét fél egy helyen van, tényleg ez a legjobb megoldás, de mi van akkor ha erre egymástól távol lenne szükség? Akkor jön jól az Androidra ingyen letölthető Clarisketch alkalmazás, amelyre nincsenek jobb jelzők: egyszerű és nagyszerű.

©

Az app elindítása után vagy egy üres fehér oldalon kezdhetünk el rajzolni, vagy kiválasztunk egy fotót vagy screenshotot és azt egészítjük ki. Amint elindítjuk a rajzolást, indul a hangfelvétel is, tehát rajzolás közben úgy magyarázhatunk, mintha szemtől szemben tennénk. Ki lehet választani, hogy ujjunkkal milyen színnel és milyen vastagon fogjunk a képernyőn, és természetesen radírozni is lehet, ha pedig kész vagyunk a magyarázó ábrával vagy rajzos kiegészítéssel, leállthatjuk a hangfelvételt. Ezután a hangos rajzvideó könnyedén elküldhető e-mailben, vagy megosztható a népszerű közösségi oldalakon.

A szolgáltatás honlapján ihletet lehet meríteni, hogy milyen szituációkban és hogyan érdemes használni.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bemutatott a traffipaxnak egy autós, hetvenötszörös bírságot kapott

Bemutatott a traffipaxnak egy autós, hetvenötszörös bírságot kapott

A Mátrix valójában a transzneműség allegóriája a rendezői szerint

A Mátrix valójában a transzneműség allegóriája a rendezői szerint

Újabb két gyanúsítottja van a Deák téri késelésnek

Újabb két gyanúsítottja van a Deák téri késelésnek