szerző:
hvg.hu

Két hét egy másik világban, két hét a konkurens telefonnal. Íme az Android-hívő iPhone 6-ról szóló beszámolója.

A DroidLife egyik munkatársa, nem mellesleg megrögzött Android-fan, mazochista kísérletbe fogott, két héten keresztül használta az „ellenfél” telefonját, az iPhone 6-ot. Tapasztalatait egy blogbejegyzésben foglalta össze – ebből szemezgetünk.

Azt rögtön tisztázza, hogy senki se várjon hagyományos értelemben vett iPhone 6 bemutatót, sokkal inkább néhány gondolat megfogalmazása az iPhone 6-ról, az iOS 8-ról egy olyasvalakitől, aki az Android-világban tölti a mindennapjait. A tesztelő lépésről lépésre végigmegy a jellemzőkön, kifejtve azt, hogy mi az, amit az Androidban jobban szeret, de persze azt is elismeri, ha valamit az iPhone 6-ban tudtak jól megvalósítani. Tapasztalatainak summázása annyi lehetne, hogy érti már, miért vannak oda milliók ezért a telefonért, azonban feleslegesnek érzi napokig sorban állni érte. Az iPhone 6 egy valóban nagyon jó telefon, azonban nem a legjobb.

©

Áttekintését a dizájnnal indítja, és egyből le is szólja az iPhone 6-ot, olyannyira, hogy szerinte ez a dizájn az Apple legrosszabbja. A gyártó mindent feláldozott azért, hogy a telefon valóban vékony legyen, s ez ártott a küllemnek. Még össze is veti az iPhone 6-ot az Xperia X3 Compacttal, a Galaxy Alphával és a tavalyi Moto X-szel, hogy bizonyítsa igazát.

©

Más viszont a helyzet a kamerával, amelynek nagyszerűsége és egyszerű kezelhetősége mindenképpen hiányozni fog a tesztelőnek, ha visszatér az androidos világba. Az iPhone 6 ugyanis remek képeket csinál a maga 8 MP-es kamerájával, olyannyira jókat, hogy felmerül a kérdés, egyáltalán szükség van-e 16 vagy 20 MP-es kamerára.

Hasonlóan jó vélemény született az iPhone 6 1810 mAh-s akkumulátoráról is: egy feltöltéssel több mint egy napig bírta a telefon. Csak összehasonlításképpen: az új Moto X 2300 mAh-s akkujával – tipikus használat mellett – csak 16 órányi hálózatfüggetlen működési idő érhető el. A tesztelő úgy véli, hogy az iOS érdeme az iPhone 6 kis akkujának ilyesfajta teljesítménymaximalizálása.

A kijelzőről is jó a vélemény („majdnem tökéletesen kalibrált”), annál kevésbé hízelgő a beszámoló App Store-t elemző része.

A tesztelő tételesen cáfolja azt az elterjedt véleményt, hogy az App Store jobb volna a Google Playnél, ráadásul kifejezetten gondok vannak az előbbi keresőszolgáltatásával, és még a Top Charts is könnyen manipulálható.

©

Ezen a ponton akár még lecserélhető is lenne egy androidos telefon az iPhone 6-tal, azonban amikor az iOS 8 kerül górcső alá, azonnal kiderül: az Android a legjobb operációs rendszer. A legfájóbb pont talán a testre szabás hiánya, hiszen néhány apróbb beállítástól eltekintve az iPhone 6 olyan, ahogyan azt az Apple kitalálta. A tesztelő mindezt úgy fogalmazza meg, hogy olyan az iPhone 6-ot használni, mintha valaki másnak a telefonját próbálgatná, nem érzi a sajátjának. Ez az Apple viziója egy telefonról, s ezt mindenkire ráerőlteti. Ez persze nem jelenti azt, hogy a koncepció rossz volna, csak épp az Apple nem gondolt a barkácsolókra, és azokra, akik nem akarják csak egy bizonyos módon használni a telefont.

Ha érdekli a részletes angol nyelvű beszámoló, kattintson erre a linkre.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
CD-lemezeken szállították le a Trumpot vizsgáló jelentést, és nem véletlenül

CD-lemezeken szállították le a Trumpot vizsgáló jelentést, és nem véletlenül

Már a hét évre megítélt uniós források harmadát lehívtuk

Már a hét évre megítélt uniós források harmadát lehívtuk

Magyarok terveztek egy orvosi navigációs rendszert sebészeknek

Magyarok terveztek egy orvosi navigációs rendszert sebészeknek

Amerika komoly szankciókat vezetett be Kuba, Nicaragua és Venezuela ellen

Amerika komoly szankciókat vezetett be Kuba, Nicaragua és Venezuela ellen

Szijjártó Péter Belgrádban kampányol

Szijjártó Péter Belgrádban kampányol

Ostorral csapkodják magukat az emberek az utcán a Fülöp-szigeteken – fotók

Ostorral csapkodják magukat az emberek az utcán a Fülöp-szigeteken – fotók