szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Apple vezetője a Bloomberg Businesweek mai számában büszkén vallotta be, hogy meleg.

©

“Büszke vagyok rá, hogy meleg vagyok, és ezt a legnagyobb ajándékok közt tartom számon, amit Isten adott nekem” – írja a Bloomberg Businessweek mai számában közölt publicisztikájában Tim Cook, az Apple vezérigazgatója.

A sokáig Steve Jobs jobbkezének tekintett, majd három évvel ezelőtti halála után a cég irányítását teljesen átvevő Cook szerint nehéz volt elhatároznia magát a coming out mellett, mert a magánélet kifejezetten fontos számára. Végül az egyenlőség fontosságának hirdetése miatt döntött a mai cikk megírása mellett. Azt írja: “nem tekintem magam aktivistának, de rájöttem, hogy mennyi előnyöm származott mások áldozatából. Tehát ha valakinek segít önmaga megismerésében és felvállalásában az, ha hallja, hogy az Apple vezetője meleg, vagy megvigasztal valakit, aki egyedül érzi magát, vagy segít embereknek, hogy küzdjenek az egyenlőségükért, akkor megérte ilyen módon feladni ezért saját magánéletemet”.

A nyitottság nem csak az Apple, hanem a Google, a Prezi és a legtöbb meghatározó tech vállalat vállalati kultúráját is meghatározó alapérték. Az Apple idén nyáron tartotta Pride rendezvényét, ahol több ezer Apple-alkalmazott és családjaik ünnepelték a nyitottságot. A nagy tech cégek közül többen fejezik ki rendszeresen hasonló véleményüket, a Google legutóbb a szocsi olimpiára időzített egy hasonló üzenetet, az kifejezetten a homofób Moszkvának szólt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tömeges csődöktől félnek a szállásadók, ha nem lesz májusi újranyitás

Tömeges csődöktől félnek a szállásadók, ha nem lesz májusi újranyitás

Mennyire egyedülálló a magyar modell, amely rekordszámok mellett döntött az iskolák nyitásáról?

Mennyire egyedülálló a magyar modell, amely rekordszámok mellett döntött az iskolák nyitásáról?

Tolószékbe kényszerül a cukorbeteg Milos Zeman

Tolószékbe kényszerül a cukorbeteg Milos Zeman