szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ami az Apple-nek a Siri, a Microsoftnak a Cortana, az lehet – ha más formában is – az Amazonnak az Echo.

Minden különösebb előzmény nélkül mutatta be az Amazon 199 dolláros, Echo névre hallgató hangszóróját, amely valójában egy igen sokoldalú digitális asszisztenst rejt.

A készülék, amely az Amazon felhőszolgáltatásához kapcsolódik, híreket olvas fel, időjárási információkat szolgáltat, zenét játszik, megmondja, hogy mennyi az idő, s olyan kérdésekre is válaszol, hogy például milyen magas a Mount Everest.

Ahhoz, hogy megtegye ezeket, persze meg kell szólítani, például az Alexa nevű aktiváló szócskával. Tehát ha valaki arra kíváncsi, hogy hány óra van, annyit kell mondani (angolul): Alexa, what time is it? De hasonlóképpen lehet közölni vele kedvenc számunk címét, és hamarosan le is játssza azt. Képes zenét streamelni az Amazon Music Kibraryból, a Prime Musicból, a TuneInből és az iHeartRadióból. Mivel Bluetooth-képes még a laptopunkról, mobilunkról is játszathatunk vele zenét. Ha többen is beszélnek hozzá, alkalmazkodik a beszédstílusokhoz és a személyes preferenciákhoz is.

©

A hangszóró 23 cm magas, 8,5 cm széles, és egy távirányító is tartozik hozzá, beépített mikrofonokkal (szám szerint hét darabbal) és a zenelejátszást vezérlő eszközökkel. A mikrofonokon kívül zajcsillapítást is építettek bele, így még akkor is megérti a kérdéseket, ha közben szól a zene.

©

Az Echóhoz ingyenes társalkalmazás is tartozik, amely Androidra, iOS-re és Fire OS-re is elérhető. A készülék roppant tanulékony lesz, ugyanis a felhőn keresztül folyamatosan frissíteni fogják a tudását. Egyelőre csak meghívóval lehet igényelni az Amazon kapcsolódó oldalán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Továbbra sem tud erősödni a forint a múlt heti gyenge szintről

Továbbra sem tud erősödni a forint a múlt heti gyenge szintről

Fociultrák csempésztek 15 tonna marihuánát Lengyelországba

Fociultrák csempésztek 15 tonna marihuánát Lengyelországba

Lehet, hogy tévedtek a tudósok, és nincs is semmi életnyom a Vénuszon

Lehet, hogy tévedtek a tudósok, és nincs is semmi életnyom a Vénuszon