szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Januártól a postai csekkeken is megjelennek a QR-kódok, amelyek segítségével otthonról is ki lehet fizetni a számlákat – mondta Kovács Zoltán, a Magyar Posta Zrt. ügyféltámogatási vezérigazgató-helyettese a Kossuth rádióban.

Ez a hvg.hu Tech rovat QR-kódja

Jövő évtől QR-kódok is megjelennek majd a teljes kitöltöttségű postai csekkeken, január 1-től ez egy kötelező tartalmi elem lesz – mondta a Kossuth Rádió Napközben című műsorában vasárnap Kovács Zoltán, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A számlák QR-kód segítségével történő bankkártyás kifizetését a Magyar Posta október végén megjelent mobilapplikációjával lehet majd igénybe venni. Jelenleg egy biztosítócéggel tesztelik a rendszert, januártól pedig tömegesen is megjelennek majd a kódok a csekkeken.

A QR-kód olyan információhalmaz, amelyet a mobiltelefon a megfelelő alkalmazás segítségével képes dekódolni, és a befizetésre váró számla adatait egy új felületen jeleníti meg. A kódokat már használja a Díjbeszedő Holding, amelynek iCsekk elnevezésű rendszerében okostelefonok segítségével néhány gombnyomással lehet fizetni a számlákat.

Kovács Zoltán szerint a fogyasztói szokások eltérőek, a postának ezért az a célja, hogy a hagyományos, csekkalapú befizetések mellett új lehetőségeket is kínáljon, bár a társaság abban is érdekelt, hogy a jövőben is megmaradjon a csekkalapú befizetési lehetőség, hiszen a több mint 20 éve a piacon lévő sárga és fehér csekkekből jövedelmük származik.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
4K-s felbontás 144 Hz-en: ezt tudja az új Asus monitor

4K-s felbontás 144 Hz-en: ezt tudja az új Asus monitor

Elege lett a kormány ígéreteiből egy kocsmának, ezért a nyitáson gondolkodik, de óva intették ettől

Elege lett a kormány ígéreteiből egy kocsmának, ezért a nyitáson gondolkodik, de óva intették ettől

Ezzel a bővítménnyel még egyszerűbben kereshet a Google-ben, mint eddig

Ezzel a bővítménnyel még egyszerűbben kereshet a Google-ben, mint eddig