szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Microsoft Surface Pro 3 táblagépekkel váltják ki a Lufthansánál és az Austrian Airlines-nál a pilóták több kg súlyú hátizsákjait.

Repülési könyveket, időjárási és más információkat tartalmaznak azok a hátizsákok, melyeket a két légitársaság hamarosan a Microsoft táblagépeire vált, így közelebb kerülve a papírmentes pilótafülke megvalósításához – írja az SG.hu. Az Austrian Airlines flottájánál már megkezdődtek az első tesztek, míg a Lufthansa több mint 5 ezer Surface Pro 3 táblát akar megvásárolni, és az összes termékeket jövő tavaszig ki is szállítják.

©

Az SG.hu szerint a légi cégek pilótái 15 éven át alkalmaztak laptopokat, de azokat a fel- és a leszállás során nem lehetett bekapcsolni. A különleges dokkolóegységeknek köszönhetően azonban már nem lesznek ilyen korlátozások, és az eddigi megoldásokhoz képest a táblagépek a pilóták állandó kísérőivé válnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!